Amerika Birleşik Devletleri'nde polis şiddeti sonucu 46 yaşındaki siyahi George Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde Vali Tim Walz acil durum ilan etti.

Göstericilerin kentte bir emniyet binasına girerek ateşe vermesi üzerine Vali Walz, olayları yatıştırmak için eyaletin Ulusal Muhafız Birliğini aktive ettiğini duyurdu.

Minneapolis kentinde iki gündür devam eden ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen protestolarla mücadelede polisin yetersiz kalmasının ardından Ulusal Muhafızları harekete geçirdiğini söyleyen Vali Walz, "Personel ekipmanları tedarik etmek ve mevcut durumu iyileştirmek için bu kararı haldık." değerlendirmesini yaptı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı kentte bir araya gelen göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı.

Olaylar devam ederken bazı göstericiler bölgede bulunan bazı mağazaları ateşe verdi.

Protestolar bazı bölgelerde yağmaya dönüştü

Protestoların kalabalıklaşması ve bazı bölgelerde yağmaya dönüşmesi üzerine yerel yöneticiler halka sakinleşme ve barışçıl bir şekilde protestolarına devam etme çağrısında bulunmuştu.

Çağrıların karşılık bulmaması üzerine valinin çareyi acil durum ilan etmekte ve Ulusal Muhafızları harekete geçirmekte bulduğu kaydedildi.

Şiddet olayları ve diğer gelişmeler, bölgedeki otobüs ve hafif raylı sistemlerin devre dışı bırakılmasına neden oldu.