Avusturya hükümeti Adolf Hitler'in içinde dünyaya geldiği ve üç yaşına kadar kaldığı evi karakol binasına dönüştürmeyi kararını kesinleştirdi.

Mimari proje yarışması 

İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, binanın karakola dönüştürülmesi için Avrupa genelinde bir mimari proje yarışmasının başlatılacağını kaydedtti ve ekledi:

"Bu binanın polise tesis edilmesi, bu mekanın asla Naziler için anma yeri olmayacağının göstergesidir."

Uzun yıllardır tartışılıyordu

Almanya sınırındaki Braunau am Inn kentinde bulunan üç katlı bina uzun yıllardır tartışma konusuydu.

2017'de Avusturya Anayasa Mahkemesi, Hitler'in doğduğu evin devlet tarafından kamulaştırılmasına izin veren yasayı onaylamıştı.

En az 5.5 milyon kişinin ölümüne sebep oldu

Avusturya'da 20 Nisan 1889'da doğdu.

1919'da Alman İşçi Partisine (Deutsche Arbeiterpartei; DAP) üye olmasıyla başlayan politik yaşamı, bu partinin 1920'de Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisine (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei; NSDAP) dönüşmesiyle devam etti ve 1921'de parti başkanlığına yükseldi. Hitler'in Şansölye seçilmesi için önündeki engel 1925'ten 1932'ye kadar vatansız statüde olmasıydı.

Bu engeli kaldırmak adına, dönemin İçişleri Bakanı ve aynı zamanda Thule Cemiyetinin üyelerinden olan Bakan Dietrich Klagges'in yaptığı atamayla, Berlin'de bulunan Brunswick temsilciliğine atanarak devlet memuru statüsü kazandı ve Alman vatandaşlığına geçti.

1933'te, ülkede kurulan yeni koalisyon hükûmetinin başkanlığına atanmasıyla Şansölye (Reichskanzler) oldu.

1934'te, Cumhurbaşkanı'nın (Reichspräsident) makamını devraldı ve Führer (Lider) adında bir devlet başkanlığı makamı yarattı; devlet ve hükûmet başkanlıklarını Führer und Reichskanzler unvanını kullanarak bir arada yürüttü.

Nasyonal sosyalizmin kurucusu olup Almanya'yı 12 yıl boyunca bu öğretiyle yönetti.
ABD'nin II. Dünya Savaşı'na Müttefikler'in tarafında katılması ve Kızıl Ordu'nun ilerlemesi ile Alman ordusu gerilemeye başladı. Sovyet güçlerinin 23 Nisan 1945'te Berlin'e girmesi ile Almanya'nın yenilgisi kesinleşmişti.

Hitler; işgal altındaki Berlin'de, eşi Eva Hitler (Eva Braun) ile yer altı sığınağında (Führerbunker) 30 Nisan 1945 günü intihar etti.

Cesedi -vasiyeti üzerine- takipçileri tarafından yakıldı. Alfred Jodl'ın 7 Mayıs 1945'te imzalayıp ertesi gün yürürlüğe giren teslim belgesiyle Büyük Alman İmparatorluğu son buldu.
Hitler'in saldırgan dış politikası, II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesinin ana nedeni olarak kabul edilir. Yahudi karşıtı politikaları ve ırkçı ideolojisi, aşağı ırk mensubu olarak gördüğü en az 5.5 milyon insanın ölümüne neden oldu.