Komünist Küba, koronavirüs salgınından en kötü etkilenen Lombardiya'nın isteği üzerine yeni koronavirüs ile mücadelede yardımcı olması için, bu hafta sonu ilk kez İtalya'ya bir doktor ve hemşire tugayı gönderdiğini duyurdu.

Küba doktorları, 1959 devriminden bu yana çoğunluğu yoksul ülkeler olmak üzere dünya çapındaki afet bölgelerine gönderdi. Haiti'de kolera, 2010'larda da Batı Afrika'daki ebolaya karşı mücadelede ön saflarda yer alan Kübalı doktorlar, bu kez 52 kişilik bir ekiple dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İtalya'ya gitti.

Bu, Küba'nın son günlerde virüsün tüm dünyada yayılmasıyla mücadele etmek için gönderdiği altıncı tıbbi ekip. Venezuela ve Nikaragua'nın yanı sıra Jamaika, Surinam ve Grenada'ya da sağlık ekipleri gönderdi.

İtalya'ya giden Kübalı doktorlardan biri olan yoğun bakım uzmanı Leonardo Fernandez yaptığı açıklamada, Korkuyoruz ama yapmamız gereken devrimci bir görev var. Korkuyu bir kenara bırakıyoruz. Korkmadığını ancak süper kahramanlar söyleyebilir. Biz süper kahraman değil, devrimci doktorlarız" dedi.