ABD’de korona virüsü salgınını etkileri devam ederken, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümler 100 bine dayandı. ABD merkezli New York Times gazetesi, salgının başından bu yana korona virüsü nedeniyle ölen kişilerin isimlerini birinci sayfaya taşıdı.

New York Times’ın ilk sayfasında, korona nedeniyle ölenlerin isimleri “Hesaplanamaz bir kayıp” manşetiyle verildi. ABD’de korona virüsü nedeniyle ölen bin kişinin isimlerinin yazıldığı ilk sayfada, “Onlar sadece bir listedeki isimler değildi. Onlar bizdik” ifadeleri kullanıldı.

‘HER YAŞAMIN BENZERSİZLİĞİNİ ANLATMAK İSTEDİK’

Bu proje için yüzlerce gazetenin taranması için ekibe liderlik eden gazetenin grafik bölümünden Simone Landon, ‘kaybedilen her yaşamın benzersizliğini anlatmak için’ böyle bir yöntem seçtiklerini söyledi. İsimlerin yanı sıra, korona virüsü nedeniyle ölenler hakkında birkaç cümleye de yer verildi:

Angeline Michalopulos, 92 – “Hiçbir zaman şarkı söylemekten ve dans etmekten korkmadı.”

Lila Fenwick, 87 – “Harvard Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ilk siyah kadın.”

Romi Cohn, 91 – “56 Yahudi aileyi Gestaponun elinden kurtardı.”

April Dunn, 33 – “Engelli hakları savunucusu.”

Frank Gabrin, 60 – “Eşinin kollarında ölen acil servis doktoru.”

Skylar Herbert, 5 – “Michigan’ın en genç korona kurbanı.”

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD’de 97 binden fazla kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Dünya genelinde korona kaynaklı ölümlerde ilk sırada olan ABD’deki salgının merkez üssü konumunda olan New York’ta ise korona virüsü nedeniyle 28 bin kişi öldü.