Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü salgınıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Korona virüsü benzeri bir salgınla ilk kez karşılaşıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime bu hafta başlandığını hatırlattı. Selçuk, “Bu hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. En kısa sürede yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar devam edeceğini açıklayan Selçuk, “Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması ve telafisi konusunda, sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız. Bilim Kurulu’nun da önerisiyle evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğdu ve 30 Nisan tarihi burada ortaklaşa bir kararla ortaya konuldu. 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusund bir karar söz konusu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı zengileştirerek her türlü ihtiyacı karşılayacağız” diye konuştu.