Eğitim Sen Sakarya Şube Sekreteri Özgül Kahraman, salgın koşulları nedeniyle Temmuz ayına ertelenen YKS tarihinin tekrar tekrar öne alındığını anımsatarak, Ustalık ve Kalfalık Sınavının yine salgın koşulları nedeniyle Ağustos ayına ertelenmesinin düşündürücü olduğunu belirtti.

Sınava katılavak öğretmen bulunamadığı için yapılan resen atamaları da eleştiren Özgül Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, aynı tarihte yapılacak iki ayrı sınav için iki ayrı karar alarak kendi çelişkisini ortaya koymuştur. Bir yandan salgın nedeniyle Temmuz ayına ertelediği  YKS’nin tarihini öne çeken bakanlık, diğer yandan Ustalık ve Kalfalık sınavını aynı salgın koşulları nedeniyle ağustos ayına ertelemiştir. 

 Uzaktan Eğitimin yarattığı eşit olmayan koşullar ile öğrenci  ve velilerinin tüm itirazlarına rağmen  birbirine zıt kararlar alınıyor olması  ve sınavların öne çekilmesi sırasında hiçbir bilimsel gerekçe açıklanmaması düşündürücüdür. 

Sormak istiyoruz: Bir milyon sekiz yüz bin öğrencinin sınava girmesinde sağlık nedeni ile bir sorun yoksa Ustalık ve Kalfalık  sınavları neden ertelenmiştir? Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı kimlerin talepleri uğruna tehlikeye atılmaktadır. 

Diğer yandan sınava katılacak öğretmen bulmakta zorluk yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı, resen atama yaparak hem öğretmenlerin hem de ailelerinin hayatını riske atmaktadır.  Oysa yapılması gereken bilim insanlarının uyarıları doğrultusunda sınavların ileri bir tarihe ertelenmesidir. Unutulmamalıdır ki hiçbir sınav insan hayatından önemli değildir. 

Eğitim Sen Sakarya Şubesi olarak  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sınav Yönergelerine aykırı şekilde yapılan resen atamalara itiraz edeceğimizi ve kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı  belirterek bakanlığı aldığı karaları tekrar gözden geçirmeye, bu süreçte bilim insanları  ve eğitim emekçileri ile koordineli bir çalışma yürüterek kaygıları gidermeye,  öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlığını gözetmeye davet ediyoruz."