Eğitimciler, iktidarın eğitim alanındaki politikalarına tepki göstermek için Ankara’da bir araya gelecek. Eğitim Sen Sakarya Şubesi de mitinge yoğun katılım gösterecek.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan,  23 Kasım’daki buluşmanın amacını şu şekilde açıkladı; “Hukuksuzca ihraç edilen, sözleşmeli, güvencesiz, temel hakları ellerinden alınan, kamuda, özelde güvencesiz, yoksulluk sınırı altında çalıştırılan, ataması yapılmayan ancak mesleklerine, öğrencilerine kavuşma umudundan bir an olsun vazgeçmeyen, genel, teknik, idari hizmetler sınıfında çalışan, demokratik üniversite mücadelesinden vazgeçmediği için ihraç edilen, hakları rektörlerin iki dudağı arasında bırakılan eğitim emekçileriyiz. Memlekete dair umutlarından bir an olsun vazgeçmeyen, eğitim mücadelesini memleket mücadelesi olarak gören ülkenin yurttaşlarıyız.
23 Kasım’ da bu denli bütünlüklü saldırılara karşı en geniş mücadele cephesini hep birlikte örebilmek, umudu, mücadeleyi örgütleyebilmek için çocuklarımızın eğitim hakkı için, ‘Başka bir memleket, başka bir yaşam’ mücadelesini haykırmak için Ankara’ da bir araya geleceğiz”

SAKARYA’DAN HAREKET 08.00’DE
Eğitim Sen Sakarya Şubesi’nin de 23 Kasım Cumartesi günü saat 08.00’de sendika binasının yanından hareket edecek.
Sakarya Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde gerçekleştirilecek olan mitingte taleplerin dile getirileceğini belirterek,  tüm eğitim emekçilerini katılmaya davet etti.