Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığını yayımladı.

LGS'ye giren öğrenciler için her ay hazırladığı örnek soru kitapçıklarını internet sitesinden erişime açan Bakanlık, bundan sonra örnek soru kitapçıklarını birinci dönem müfredatı ve kazanımları doğrultusunda hazırlamaya devam edeceğini açıkladı.

LGS kapsamında 7 Haziran'da gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığına "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

TIKLAYIN-Öğrenciler Uzaktan Eğitimi Anlatıyor: Okulun Değerini Daha İyi Anladık 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çarşamba (25 Mart) günü yaptığı açıklamada ilk, orta ve liselerde eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını belirmişti. Selçuk, sınava ilişkin de "Sınavlar konusu gündemimizde. Sınavın zamanında yapılmasını önemseriz. LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair bizim üç senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi ya da ertelenmemesi bilimsel metodoloji sonucunda ortaya çıkacak kararlara bağlı olacak" demişti. (RT)