Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte ülke genelinde önlemler artırıldı. Okulların tatil olup olmayacağı ise en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşeceğini bildirmişti. Bakan Selçuk ise konuya ilişkin kararın bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklanacağını duyurdu. Selçuk, Meclis’te kendisine yöneltilen tatil sorusuna “Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yapılacak açıklama beklenmeli” cevabını verdi.

Bilim Kurulu toplantısı bugün 16.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla yapılacak.

Okullarda önlem alındı

Koronavirüs salgınının ardından okullarda da çeşitli önlemler alınmaya başlamıştı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle okullarda koronavirüse ilişkin bilgilendirici afiş ve broşürler dağıtıldı. “Yeni koronavirüsü enfeksiyon riskini azaltın” başlıklı broşürde öğretmen ve öğrencilere virüse karşı alınacak önlemler anlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yanı sıra üniversitelere de koronavirüs tedbirlerine ilişkin yazı gönderilirken eğitim kurumlarına “dezenfektan” konulmaya başladı.

Bütün bu önlemlere rağmen okulların tatil edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Milli Eğitim Bakan’ı Ziya Selçuk dün twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir.  Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum”

Ara tatil gündemde

Okulların tatil olmasıyla ilgili olarak bu yıl ilk defa uygulanan çift ara tatil uygulaması da gündeme geldi. Öğrenci, öğretmen ve veliler Nisan ayında yapılacak ikinci ara tatilin öne çekilmesi ihtimali üzerinde durmaya başladı. İkinci ara tatilin 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılması bekleniyordu. Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Dünyada okullar tatil edildi

“Sosyal mesafelendirme” koronavirüse karşı alınabilecek önlemler arasında sayılıyor. Buna göre, tedbir olarak kalabalık ortamlardan kaçınmak ve fiziksel temasta bulunmamak öneriliyor. Virüsün görüldüğü diğer ülkelerde da okullarda buna yönelik önlemler alındı. Virüsün etkisinin şiddetli görüldüğü ülkelerden İtalya’da okullar Mart ayının ortasına kadar tatil edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yunanistan, ABD, İran da okulların tatil edildiği ülkeler arasında.