Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte maaş alıp almayacakları tartışma konusu olan ücretli öğretmenlerle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi.

Whatsapp üzerinden gönderilen yazıda “Değerli İl Müdürlerimiz; Ücretli öğretmenlerin, COVID-19 salgını nedeniyle okulların tatil edildiği günlere rastlayan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yaralanmalarına yönelik yürütülen çalışma Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütülmektedir.

Bu nedenle, ücretli öğretmenlerin sözleşmelerinin sonlandırılmaması gerekmektedir.

Bu süreçte ilgililerin mağduriyetine yol açacak her türlü uygulamadan kaçınılması önem arz etmektedir. Bakanlıktan gelecek ikinci bir talimata kadar hiçbir ücretli öğretmenin sigorta çıkışı yapılmayacaktır.

İyi çalışmalar diliyorum...” denildi.  

Bakanlık kaynakları doğruladı

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da okul müdürlüklerine gönderilen yazıya illişkin bianet’e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları, ücretli  öğretmenlerin maaşlarının örgün eğitimdeki gibi hiçbir kesinti yapılmadan aynı şekilde ödeneceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu: