Korona virüsüne karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan toplantının ardından  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

“İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek” diyen Kalın, “Dolayısıyla ara tatil öne alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle de internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız kapsamlı bir çalışma yaptı. Buna dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, Bakanımız kamuoyuyla paylaşacak” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin pazartesi günü 3 hafta süreyle tatil edildiğini açıklayan Kalın, şunları söyledi:

“Üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede, bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından nasıl telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Böylece kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır.”