Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula üyeler büyük ilgi gösterdi. Konuşmaların başlamasıyla tansiyonun yükseldiği ve sert tartışmaların yaşandığı genel kurulda mevcut başkan Sebahattin Karasakal, önceki başkan Ahmet Aya ve Yılmaz Er başkanlık için yarıştılar.

Başkan Karasakal'ın konuşmasının ardın divan heyeti tarafından başkan adaylarına üçer dakikalık konuşma hakkı verildi.

Kürsüye ilk olarak Yılmaz Er çağırıldı. Er sahneye çıktığı anda üyeler yuhalamaya başladı. Bu duruma oldukça öfkelenen Yılmaz Er, “Bu koskocaman kooperatifin sorunları üç dakika da çözülemez, bunlar yanlış. Dışarıda beş bin tane üye var içeriye giremiyor. Buna engel olamazsınız. Çiftçinin 70 trilyon borcu var. Bunları neden kapatıyorsunuz" dedi.

HAK VE HUKUKUNUZ İÇİN VARIM

Önceki Başkan Ahmet Aya da, yılmaz Er gibi kürsüye geldiğinde Karasakal taraftarları tarafından yuhalandı. "Başkan masal anlattı" diyerek sözlerine başlayan Aya, "Yetmiş trilyon ipotek var. Yuhalayın siz ödersiniz cebinizden, ben size bunları söylemekle yükümlüyüm. Yapılandırma yapacağız. 2009 yılında yaptık. Bunlar olacak şeyler. Bakanlıktan izin alırlar yapılır. Artı bir zaman önce Adapazarı ziraat odalarında görev yapan Çevket Kökçü neden görevden alındın? Ben sizin hak ve hukukunuz için varım" dedi.

ESKİ BORÇ

Mevcut başkan ve aday Sebahattin Karasakal ise konuşmasına Ahmet Aya'nın söylediklerine cevap vererek başladı. Karasakal, "Geçen yılki kurulda söyledim ama arkadaş ders almamış. Yetmiş trilyon borç var diyor. Bu senin döneminin ipoteği... Senin dönemini ben temizliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üyeler sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi sırasında da gerginlik yaşandı. Üyeler destekledikleri adayın pusulasının kabinlerde olmadığını söyleyince olaya Aya da müdahil oldu. Tartışma esnasında Başkan Adayı Aya seçimin adaletli olmadığını ve tekrardan yapılması gerektiğini söyledi. Tartışmaya ara ara çiftçiler de dahil oldu.

OYLAMA SONUÇLARI

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Sebahattin Karasakal 3 bin 561 oy ile yeniden başkanlığa seçilirken, Ahmet Ay 685, Yılmaz Er de 682 oy aldı.

Başkanlığa seçilen Sebahattin Karasakal’ın yönetim kurulu listesi Recep Şevket Kökçü, Ferda Özten, Cevdet Sağlık ve İsa Yenioğlu’ndan oluştu. Denetim Kurulu’na ise Nedim Demirbaş, Muset Kılıç ve Şükrü Bölükbaşı seçildi.

Ahmet Aya’nın yönetim kurulu listesi Birol Taşgın, Naci Yolcu,Yücel Ata,Bayram ve Ali Büyükboz, Yılmaz Er’in Yönetim Kurulu listesi de Ender Burucu, Sebahattin Aydın, Alparslan Şen ve Ali Buz’dan oluşuyordu.