Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden bugün yapılan açıklamada, 1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılmasını önerildi.

Açıklamadan satır başları şöyle:

“Ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların işbirliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz.

Normalleşme Takvimi’nin birinci aşamasına katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve alınan tedbirlere hassasiyetle uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 11 Mayıs’ta faaliyetine tekrar başlayan AVM’lerimizin bünyesindeki mağazalarda gerçekleşen ciroların umut verici seviyelere çıkmış olması ekonomimizdeki normalleşme süreci açısından memnuniyet vericidir.

2020 yılına damgasını vuran Covid-19 pandemisinin küresel ölçekteki etkileri gündemde yerini korurken ülkemizin salgınla mücadele konusunda ortaya koyduğu başarı sayesinde Normalleşme Takvimi’nin ikinci ve üçüncü aşamalarının uygulamaya geçirileceği, pandeminin sosyal ve ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için el ele vermemiz gereken bir döneme giriyoruz.

520 bin kişi çalışıyor

Bizim bu ülkenin aydınlık yarınlarına inanan, güvenen insanların yüzünü güldürme sorumluluğumuz olduğuna ve bunun için var gücümüzle çalışmak, el uzatanın elinden tutmak gerektiğine olan inancımızla 1 Haziran’da güçlü bir şekilde ekonominin çarklarını çevirmeye hız vereceğiz. Ülke ekonomisi ve özellikle Türk Organize Perakendecilik Sektörü için hayati öneme sahip AVM’lerin bünyesinde yer alan 58 Milyar dolarlık yatırım değerine sahip olan ve 520 bin kişiye istihdam sağlayan ekosistemi korumak için gerekli her türlü adımı atacağız. Bu adımlar kapsamında ekosistemimize zarar verecek şekilde basında AVMlere gidilmemesi yönünde mesnetsiz ifadelerin bir karşılığının olmadığı da yapılan denetimlerde ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle 1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz. Bu çerçevede Ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların işbirliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz.”