Sakarya Ticaret Borsası canlı hayvan alım-satımının yapıldığı pazarın açılış saatini değiştirdi. Hayvan ticareti yapanlar görüşleri alınmadan, bölgenin hayvan ticaretini etkileyecek karara çok sert tepki gösterdi. Yolu trafiğe kapayan cambazlar Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın olay yerine gelmesini istediler.

KAPILARI AÇTIRDI

Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı hayvan ticareti yapanların eylemini sonlandırmak için olay yerine geldi. Pazarın 4’te açılması talebini yerinde gören Başkan Sarı yarın yönetimini toplayıp bu yönde karar alacağını söyledi. Eylemin sona erdirilmesini isteyen Başkan Sarı, yolun açılmasını ve hayvanların içeri alınmasını istedi. Sabah 5’te gerçekleşen eylem Adem Sarı’nın müdahalesiyle sona erdi.

SAĞLIK KONTROLÜ

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı eylemin nedeni ve pazarın açılış saatinin değiştirilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Sarı “Sezona 02.30-03.00 saatlerinde pazara giriş yapıyorlardı. Pazara küpesiz ve hastalıklı hayvan girişi olabiliyordu. Bizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın genelgesini dikkate alarak pazarın açılış saatini değiştirdik. Avrupa standartlarında bir Pazar olsun istiyoruz. Bunun için gereken hamleler yapıldı” dedi.

BURANIN DERDİ BİTMİYOR

“Canlı hayvan pazarının derdi bitmiyor. Yeni düzenleme yapalım istedik. SASKİ bir aydır orada çalışıyor. Biz pazarı düzenleyeceğiz. Avrupa Birliği’nden hibe alacak bir proje hazırlıyoruz. Bu sabah birkaç kişi ajitasyon yapmak istemiş. Sabah 5’te beni uyandırdılar. Talepleri 4’te pazarın açılması yönünde. Bende kalabalık ta söz verdim. Pazartesi günü yönetim ile toplanıp, canlı hayvan ticareti yapan meslek gruplarının temsilcileri de olacak. Hep birlikte bu konuyu masaya yatıracağız. Burada bazılarının art niyetli davranışları var”

Kaynak: Kaynarcahaber.com