Çakar, 4. Meslek komitesi toplantısında yaptığı değerlendirmede, mısır hasadı, üretim rekolteleri ve fiyatlar konusua değindi. 

Sakarya'da yılda 400 bin ton mısır üretildiğini ve il ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirten Çakar, önümüzdeki hafta başlayacak hasat öncesinde üreticilere uyarıda bulundu. Çakar özellikle Sakarya'da üretilen mısırın nem oranının diğer illere göre yüksek olduna dikkati çekerek, buna karşılık kurutma kapasitesinin günlük hasada yetişmediğini vurguladı ve hasadın aceleye getirilmemesini önerdi.

Çakar, açıklamasında şunları kaydetti:
Son 3 yıldır mısırda ilk alım fiyatı açıklanıyor, piyasa oluşmaya başlıyor ve sonra da hızlı bir düşüşe geçiyor ve üretici de bu durumdan ciddi bir zarara uğruyor. Sebebini incelediğimizde Sakarya mısırı diğer Adana, Eskişehir, Konya, Güneydoğu illerindeki mısır çeşitlerine göre daha çok rutubetli hasat edilmek zorunda ve nem oranı yüzde 24 ile 25 oranında değişmektedir. Bu nem oranı demek oluyor ki; mısır hasat edildikten sonra ya doğrudan kurutmaya girecek ya da hemen tüketilecek. Aksi takdirde çok sorun yaratmaktadır. 

MISIR HASADI ACELEYE GELMEMELİ
Hasat başladıktan sonra çok hızlı yapıldığında Sakarya’nın kurutma kapasitesi günlük hasadı karşılamaya yetmiyor. Sonra da üretici ürününü değerinin çok altında satmak zorunda kalıyor. Hasadın bir sürece yayılmasının üreticiyi çok koruyacağına inanıyorum. 

ÜRETİCİ BİLİNÇLENMELİ
Bizler ziraat odaları kanalıyla ulaşabildiğimiz üreticilere ulaşıp bilgi vermeye çalışıyoruz ve bu konuda hassasiyet oluşturmaya çalışıyoruz. Üreticiye hasadı aceleye getirmeme bilincinin verilmesi gerekmektedir.”