SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nı (TÜSEB) ile yapılan görüşmelerde, Sakarya’ya Kovid-10 test merkezi kurulması yönünde söz aldıklarını bildirdi

Akgün Altuğ, SATSO Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dünya, ülke ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunup, faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 

Sanayi Bakan Yardımcısı, TÜSEB Başkanı, üretimin yoğun olduğu illerin ticaret ve sanayi odası başkanları ile ortak bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Altuğ, “Toplantıda üretimin yoğun olduğu bölgelerde bakanlıklarımız ve TUSEB işbirliği ile “Covid-19 Test Merkezi” kurulmasına yönelik karar alındı. Kocaeli Gebze’de bulunan test merkezinin üretimi yoğun olan ilimizde de kurulması konusunda TÜSEB başkanımızdan söz aldık” dedi.


Bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Altuğ,  şunları söyledi:
“Sakarya’da kurulacak Covid -19 Test Merkezi, gerek görüldüğü ve ihtiyaç olduğu takdirde çevre illere de hizmet verecek.
Bu uygulama ile firmalarımızın üretim kayıplarını azaltmayı ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarını amaçlıyoruz. Buradan; Sanayi Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza, TÜSEB’e teşekkür ediyorum. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun.”