Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile TÜVASAŞ TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ’ın birleştirilmesiyle TÜRASAŞ’ın kurulmasına  karar verilmişti.  Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel başkanı Abdullah Peker konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı. Peker, Sivaslı, Eskişehirli ve Adapazarlı vatandaşların kurumlarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Peker, Üç Bağlı ortaklıkta taşeron olarak çalışan ancak bir türlü kadro sorunu giderilemeyen insanların durumunun ne olacağını ve bu durumun personeller arasında yoğun bir huzursuzluk yarattığını dile getirdi.

Peker’in açıklaması şu şekilde:

“Üç Bağlı ortaklıkta taşeron olarak çalışan ancak bir türlü kadro sorunu giderilemeyen insanlarımızın durumu ne olacak ne bir ön bilgi ne de hazırlanmış bir proje var. Bu durum personel arasında yoğun bir huzursuzluk yaratmıştır. Ve iş veriminin olumsuz yönde etkilemiştir. Biz Sendika olarak Üç Bağlı ortaklığın TÜRASAŞ  çatısı altında toplanmadan taşeron çalışan ve güvenlikçilerin kadro sorunu çözülmeli.  Taşeronunun iş güvencesi acilen sağlanmalı. Şu durumda üç bağlı ortaklıkta görev yapan işçi ve memurlarımızın da  kafa karışıklığı  yoğun bir hal almıştır . Konuyla hiç alakası olmayan insanların TV' lere çıkıp yorum yapmaları açıkça abesle iştigaldir diyoruz. 

Bir takım Sendikalar Birleştirmenin yararlı olacağını söylemektedirler. Biz Sendika olarak konunun Sayın Cumhurbaşkanımıza detaylı olarak anlatılarak Birleştirilme olayından ve TÜRASAŞ tan acil vazgeçilmesi hem yerel ekonomiye hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağı kanısındayız. TÜRASAŞ  çatısı altında birleşme olunca her üç bağlı ortaklığın bulundu ilde yerel esnaf açıkça mağdur olacaktır. Araç gereç ve malzeme temini merkezden yapılacağı için yerel piyasa durgunluğa geçecektir. 

Söz konusu üç Bağlı ortaklığın(TÜDEMSAŞ TÜVASAŞ ve TÜLOMSAŞ) eski konumda kalarak modernize edilerek daha etkin üretim yapmaları sağlanabilir. Biz Birleştirme konusunu iki yıldır sürekle ülke ve yerel medyada gündeme getirmiş bulunmaktayız . Bir takım şahıslar kararın çıktığı gün gazetelerde ve tv lerde şovmenlik yapmaya başladılar. Bu açıkça Eskişehir, Adapazarı ve Sivaslıların aklı ile alay etmek anlamına gelmektedir. Sivaslı, Eskişehirli ve Adapazarlı vatandaşlarımızda kurumlarına sahip olmaya davet ediyorum.”