Tüm Emekli Sen Sakarya Kurucu Başkanı Günay Şentürk, Yönetim Kurulu üyeleri Necdet Kepenek ve Ramazan Akdeniz, Eğitim Sen Sakarya Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, sendikanın kuruluş amacını anlatıp, günü değerlendirdiler ve emeklilerin taleplerini dile getirdiler. 

Günay Şentürk’ün okuduğu basın açıklamasında özetle şu görüşler yer aldı:

“- Türkiye’de 12,5 milyon, Sakarya’da ise 175 bine yakın emekli dostumuz bulunmaktadır. Yıllardır devasa kitle çeşitli farklılıklardan dolayı bir ve beraber olmayı becerememiştir. Tüm Emekliler Sendikası olarak bu birlikteliği sağlamak adına yola çıktık. Bütün emekli dostlarımızı farklılığından dolayı ayırmadan, dışlamadan sendikamıza davet ediyoruz. Bu anlamda tüm Emekliler Sendikası hiçbir konfederasyona bağlı değildir.

-Değerli emek dostları, şimdi bizler onurlu yaşamak adına kimseye muhtaç olmadan kimseye el açmadan onurumuz ve gururumuz kırılmadan bunca yıl ürettiklerimizden pay istiyoruz. Değerli emekliler bizler aynı zamanda demokrasisi gelişmiş bir ülke istiyoruz. Laik bir ülke istiyoruz. Özgür bir ülke istiyoruz. Modern gelişmiş ve müreffeh bir ülke istiyoruz. Suyumuza, yeşilimize, doğamıza kıyılmamasını istiyoruz.

- Bildiğiniz gibi 2019 yılı bütçesi bu yıl ilk defa Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanıyor. 960 milyar lira öngörülen bu bütçede gelirler 807 milyar, bütçe açığı ise 93 milyar lira. Belli ki bu açık, biz emeklilerden ve emekçilerden dolaylı vergiler yoluyla tahsil edilecek, 2019 yılı emekliler için daha zor geçecek. Bütçe mücadelesinin aynı zaman demokrasi mücadelesi olduğuna inanarak, bütün bütçe mağdurlarının ve bu mücadelede birlik olmasını önemsiyoruz. 

-Bizler onurlu yaşamak adına ve gururumuz kırılmadan, dostlarımız, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte sağlıklı ve mutlu yaşamak istiyoruz. Ayrıca bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde de belirtildiği gibi, insan onurundan taviz vermeden özgür, daha adaletli ve daha barışçıl bir dünya ve Türkiye dileğimizle İnsan hakları Gününü kutluyoruz.