Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Sakarya’da taşerondan belediyelerin kadrosuna geçen işçilerin ücretlerinin yüksek enflasyonla eridiğini belirterek, Belediye Başkanlarına fark ödemesi için çağrıda bulundu.

Cemal Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, 31Mart’ta seçilen belediye başkanlarına başarı ve kolaylık dileyerek, “Seçim bitti, şimdi hizmet zamanı” dedi. 

ZAM YÜZDE 8, ENFLASYON YÜZDE 26 

Belediyelerde çalışan işçilerin önemli bir bölümünü geçen yıl taşerondan kadroya geçenlerin oluşturduğunu ifade eden Yaman, bu işçilerin 2020 yılının Haziran ayına Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği sözleşme şartlarına göre çalışmak durumunda olduğunu hatırlattı. Söz konusu sözleşmede öngörülen zam miktarının ise 6 aydabir yüzde 4 olduğunu vurgulayan Yaman, “Ancak 2018 yılında enflasyonun yüzde26’lara kadar çıkması bu arkadaşlarımızın alım gücünü yerle bir etmiştir. Yani enflasyon yüzde 26 ama kendilerine öngörülen rakam yüzde 8’dir” ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLARA SESLENDİ 

Yaman, açıklamasında şunları kaydetti:
“Sendikalar, özellikle Türk-İş, Bursa’da, Kocaeli’de ve İstanbul’da seçilen belediye başkanlarımıza konuyu anlatmış ve aradaki enflasyon farkı 2019’da işçilere ödenmiştir. Şimdi biz de Sakarya’daki belediye başkanlarımıza sesleniyoruz. Taşerondan kadroya geçen çalışanların enflasyon farkını imkanlarınız dahilinde ödeyiniz. Yapacağınız bu ödemenin beldenize, beldede ikamet eden işçilere bir hizmet olduğunu biliniz. Sizlerden bu konuda açıklama bekliyoruz.”