Cadde 54'ten bazı yayın organlarına gönderilen açılamada şu görüşler savunuldu:

"Serdivan ilçesinde yer alan Cadde54 AVM, ofis ve stüdyo ofis karma gayrimenkul projemizin yapımı üstlenici firmalar tarafından sorunsuz şekilde sürdürülmektedir. Sakarya’ya ve çevresine büyük değer katacak bu kıymetli projeyi gerçekleştirmekten büyük onur duymaktayız. Ancak son günlerde proje hakkında hukuksuz ve haksız ithamlarda bulunulmuş ve proje alanında yasa dışı eylemler yapılmıştır. Şirketimizin Cadde54 Projesi kapsamında hizmet aldığı şirketler bünyesinde çalıştırılmış olan 3 personelin, izinsiz ve hukuksuz bazı eylemlerde bulunduğu tespit edilmiştir.

Şirketimizin genel merkezinde ve Serdivan’da yer alan proje şantiyesinin çevresinde, doğrudan şirketimizi hedef alan hukuksuz ve haksız eylem ve gösterilerini devam ettirdikleri görülmektedir. Bahse konu eylemler içinde yer alan 3 kişinin, şirketimiz ile hiçbir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi, talepleri karşısında da şirketimizin herhangi bir hukuki sorumluluğu mevcut değildir. Olaylara karışan bu kişiler, şirketimiz nezdinde herhangi bir hak ve alacakları mevcut olmamasına rağmen, iddia ve taleplerini hukuk dışı yollarla dile getirmekte, çeşitli basın organları aracılığı ile şirketimize gerçek dışı ithamlarda bulunmaktadır.

En son olarak dün (27.02.2020) de eylemlerle ilgili bu kişiler girmelerinin yasak ve tehlikeli olmasına rağmen, Serdivan’da bulunan projemizin şantiye alanına girerek, çatıya çıkmışlar ve burada can sağlıklarını da tehlikeye atarak, pankart açarak eylem yapmışlardır. Şirket sorumluluğumuz gereği konu önem ve titizlikle araştırılmış ve sonucunda proje kapsamında çalışmakta olduğumuz şirketten almış olduğumuz bilgiye göre bahsi geçen çalışanların ilişkilerinin kesilmesi neticesinde, o güne kadar ki maaşları dahil, tüm yasal hakları kendilerine ödendiği anlaşılmıştır.

Kendilerine pek çok kez; şirketimizden herhangi bir hak taleplerinin olması durumunda bu haklarını talep edecekleri yolun Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı kurumları olduğu bildirilmiş ve varsa haklarını bu mercilerde aramaları gerektiği defalarca belirtilmiştir. Bugüne kadar projemiz kapsamında onlarca alt şirket ve yüzlerce işçi çalışmış haklarını tam ve zamanında almıştır.

Bu adil gayretlerimize, açıklamalarımıza ve tüm telkinlerimize rağmen kendileri tarafımıza bu yolun daha kısa ve kolay olduğu ve herhangi bir alacak hakları olmasa, bir sonuç almasalar dahi proje ile ilgili firmaların sosyal medya ve basın yolu ile itibarlarına zarar vereceklerini, bu yolla haksız bir şekilde kazanç elde etmek istediklerini açıkça ortaya koymuşlardır. Önemle belirtmek isteriz ki; bu şekilde tehdit ve yıldırma yolu ile hiç kimsenin hak etmediği bir kazancı gasp etmesine izin verilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yasadışı hamlelere müsaade edilmeyecek ve şirketimizin itibarına saldırılarak haksız kazanç elde etme yolunun açılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu husustaki tüm haklarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili yargı kurumları nezdinde arayacağımızı bilmenizi isteriz."