Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), "İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret, vergide adalet" istemiyle Çalışma Bakanlığı'na yürüdü. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin en az net 3 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi.

Arzu Çerkezoğlu, Çalışma Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, asgari ücretin masa başı pazarlığıyla belirlenemeyeceğini belirterek, 'Bir masa başında toplanan 15 kişinin oturup milyonların hayatı hakkında, onların çocuğunun çoluğunun geleceği hakkında karar vermesi asla kabul edilemez diyoruz. Asgari ücret  bütün konfederasyonların, bütün işçi örgütlerinin söz sahibi olduğu gerçek bir pazarlıkla belirlenmeli diyoruz. Uyuşmazlık durumunda grev silahımızın da olduğu gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir asgari ücret. Bu böyle olmadığı içindir ki yıllardır açlık sınırının altında bir asgari ücret milyonlara reva görülmektedir" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı asgari ücretin temelini oluşturacak asgari geçim maliyetinin akıldışı olduğunu savunan Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

"Çalışma Bakanlığı önünden 2020 yılı için asgari ücretin en az net 3 bin 300 lira olması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Ve artık ülkeyi yönetenleri, işçinin, emekçilerin halkın sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Bütün dünyada iflas etmiş olan her kriz döneminde işçi sınıfının, emekçilerin haklarını ortadan kaldırarak, vergileri artırarak, ücretleri baskılayarak, kıdem tazminatı başta olmak üzere tüm haklarımıza el uzatarak krizi çözmenin mümkün olmadığı görülmüştür. Bu politikalar iflas etmiştir."