Eğitim Sen Sakarya Şubesi’nin genel kurulu yapıldı ve yönetim kurulu belirlendi.

Ahmet Akkoç Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını, sendikanın önceki başkanlarından Kazım Bibinoğlu yaptı.

Yönetim Kurulu için iki liste çekişirken, üst kurul delegeliği için iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Ali Yavuz Köse, başkan adaylarından Yücel Kaçar ve Necmiye Yıldız Pektaş yarıştılar.

Seçimler sonucunda adaylardan Yücel Kaçar’ın listesinden kendisiyle birlikte 4 üye, diğer listeden de 3 üye yönetim kurulunu oluşturdu. Yönetim Kurulunun yapacağı ilk toplantıda Yücel Kaçar’ın başkan seçilmesi bekleniyor.
 

YENİ ÖRGÜTLENME ANLAYIŞI

Yücel Kaçar, kongredeki konuşmasında Eğitim Sen Sakarya Şubesi’nde üye sayısı açısından son dönemde yaşanan daralmaya değindi. Bu daralmada iktidarın baskıcı politikaları, eğitim emekçilerinin kadrolu, sözleşmeli ve ücretli gibi parçalı şekilde istihdam edilmesinin önemli payı bulunduğunu ifade eden Kaçar, “Bizim dışımızda olan etkenlere müdahale edemesek de kendi içimizdeki sıkıntıları, sorunları konuşarak tartışarak yeni bir örgütlenme anlayışılı ile mücadelemizi güçlendirebiliriz” dedi.

Üst kurul delegeliğine, görevi devredecek olan başkan Ali Yavuz Köse’nin seçildiği genel kurulda yönetim organları şu isimlerdin oluştu:

Yönetim Kurulu: Yücel Kaçar, Özgül Kahraman, Yasemin Hacıeyüpoğlu, Recai Hurma, Necmiye Yıldız Pektaş, Ersel Dede ve Kenan Güleç...

Denetim Kurulu: Füsun Öztoprak, Bülent Tokmak, Hava Öcal Kurt

Disiplin Kurulu: Devrim Özkul, Erol Süt, Yaşar Gümüş