Sakarya'da kurulu bulunan Saica Pack ambalaj fabrikasında Selüloz-İş'e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişleri 60. gününe yaklaşan 3 işçinin direnişi sürüyor. Direnişteki işçilere Emek Partisi Sakarya İl Örgütü ve Sapanca İlçe Örgütü destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında işçilerin ancak birliğini bozmadan ve kararlı olduklarında kazanımla direnişi sonuçlandırabilecekleri vurgusu yapıldı. Fabrikanın bulunduğu Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk sendikalaşan fabrika olması nedeniyle öneminin bir kat daha arttığı ve bunun diğer işçiler için bir örnek olduğu belirtildi.

Destek ziyaretlerinin süreceğini belirten Emek Partisi Sapanca İlçe Başkanı Hayrettin Ceyhan, işten atmaların, kıdem tazminatı gibi işçilerin kazanılmış haklarının gaspının önüne geçmenin tek yolunun birlikte ve örgütlü mücadele olduğunu belirtti.

Selüloz-İş genel başkan vekili Aydın Parlakkılıç, direnişteki üç işçi için işe iade davasını açtıklarını söyledi. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini ve desteğin devam etmesi gerektiğini belirtti.