Türk İş’in bugün vergi yasa tasarısında işçilerin taleplerinin dikkate alınması istemiyle 81 ilde gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklaması, konfederasyona bağlı sendikalara üye işçilerin katılımıyla TÜVASAŞ önünde gerçekleştirildi.

Türk İŞ Sakarya İl Temsilcisi ve Demiryol -İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı, burada yaptığı konuşmada, TBMM’de görüşülmekte olan yeni vergi tasarısında, emekçilerden yapılan adaletsiz vergi kesintilerinin, sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Anayasaya göre herkesin mali gücüne vergi ödemesi gerektiğini, ancak Türkiye’de mali güve göre değil, kanuna göre ödendiğini belirten Yaman, ülkede en fazla vergiyi çalışanların ödediğini kaydetti. Hem gelir vergisi, hem de dolaylı vergi ödeyen işçi ve memurun maaşında, yılın ikinci yarısında 350 ile 700 TL arasında azalma olduğunu vurgulayan Yaman, tüm bu adaletsizliğin yanı sıra maaş artışında baz alınan enflasyon rakamlarının da doğru olmadığını savundu.

“Yüzde 8,5 enflasyon ne kadar doğrudur, bunu birisi izah etsin” bize diyen Yaman, “Alım gücümüz düşüyor. Çalışanlar artık para yetmediği için bankalara gidip faizle para alıyor. Karnımızı doyurmaya çalışıyoruz, İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bankaların acımasız faizleri altında eziliyoruz” dedi.

Türk-İş’in bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a bu sıkıntıları içeren bir yazı yazdığını, ancak bugüne kadar herhangi bir iyileştirmenin yapılmadığını dile getiren Cemal Yaman, “Şimdi 1 milyonun üzerinde imza ile isteklerimizi tekrarlıyoruz. İnşallah sesimize kulak verirler” diye konuştu.