Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Hakem Heyeti, hükümetin 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 teklifini onayladı.

HEYET KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Üniversitelerdeki ilgili bölümlerden Cumhurbaşkanı tarafından seçilen üye Prof. Dr. Fatih Uşan oldu. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olan Uşan, üniversitedeki açılış töreninde fahri doktora unvanı sunumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öpmek istemesi ile gündeme gelmişti. Ancak Erdoğan elini öptürmemişti.

Yedek üye olarak da Cumhurbaşkanı tarafından Prof. Dr. Mehmet Barca seçildi. Konfederasyonlar tarafından önerilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen üye Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu oldu. Yardımcıoğlu Twitter adresinde kendisini “Cihannüma Sakarya İl Temsilcisi” olarak tanıtıyor.

Yardımcıoğlu’nun yerine yedek üye olarak da Cumhurbaşkanı tarafından Prof. Dr. Şakir Görmüş seçildi. Görmüş, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde görevli. Bu isimlerin dışında 11 kişilik kurulda Memur-Sen’in 2, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in de birer üyesi yer alıyor. Kurul toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar alabiliyor. Kurul üyeleri çekimser oy kullanamıyor. Oyların eşitliği halinde ise başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılıyor.