1 Ocak 2019'dan itibaren 2 yıl geçerli olacak sözleşme çin varılan anlaşmaya göre,  ücretlere 2019 yılının ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ay için ise yüzde 4 oranında zam yapılacak. 2019 yılının ikinci altı ayında enflasyonun yüzde 4’ü aşması halinde, aşan kısmın tamamı bir sonraki altıncı ayın ücret zammı oranına ilave edilecek.

Anlaşmaya göre üçüncü ve dördüncü altı ay için de yüzde 3 oranında zam alındı. Enflasyonun yüzde 3’ü aşması halinde aşan kısmın tamamı bir sonraki altıncı ayın ücret zammı oranına ilave edilecek. Ayrıca bir önceki sözleşmede iyileştirme maddesinde geçen 10 kuruş, iki katına çıkarılarak ikinci yıldan itibaren 20 kuruş olarak uygulanacak. 

Toplu iş sözleşmelerinde yer alan maktu ödemelerin (ücrete bağlı olmayan ödemeler; doğum, ölüm, evlenme ve yol yardımları, birleştirilmiş sosyal yardım, giyim yardımı ile prim, tazminat, yemek, ek ödeme vb.) toplu iş sözleşmelerinin ücret zamları oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle artırılarak ödenmesi de kararlaştırıldı.

Sözleşme, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MKEK Genel Müdürü Mehmet Ünal ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalandı. İmza törenine Türk Metal Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Odabaş ile Halil Faki Erdal, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yılmaz, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Özden ve MKEK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Kemal Tepe de katıldı.