Özsüt İşçilerinin dünkü eyleminde okunan basın açıklamasında, Saica Pack işçileriyle ilgili şu mesaj verildi:

Tıpkı alınterinin karşılığını almak için mücadele eden bizler gibi, Sakarya'da da sendikalı oldukları için işten çıkarılan Saica Pack işçilerinin direnişi 60 günden fazladır sürüyor. Bu direnişi başında beri ilgiyle izliyor ve destekliyoruz. Çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz.

Farklı şehirlerde olsak da içinde bulunduğumuz sömürü düzeninde emeğimiz ile yaşamımızı sürdürüyoruz. Ve dayanışmanın verdiği güç ile, umut ile hakkımızı alana kadar, taleplerimiz karşılanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Fabrikaları önünde çadır kurarak direnen Saica Pack işçilerinin mücadelesine selam olsun. Mücadelemiz ortaktır

ÖZSÜT İŞÇİLERİ KAZANDI

Bu arada, yaklaşık 3 aydır ödenmeyen maaşları için direnişte olan Özsüt işçilerinin mayıs ayı alacakları yatırıldı. Haberi alan işçilerin direnişi kutlamaya dönüştü.

Özsüt'te çalışan işçilerin maaşları 'kriz' gerekçesiyle 3 aydır ödenmiyordu.

Direnişle aylarca ödenmeyen ücretleri, fazla mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri, iki arkadaşlarının alacaklarının ödenmemesi üzerine yeniden eyleme başlayınca polis saldırısına maruz bırakılmışlardı.

İşçiler bugün 360 kişinin mayıs ayına ait ödemelerinin yapıldığını duyurdu.

'Direnişteki Özsüt İşçileri' hesabından yapılan paylaşımda, "Üretim yeri ve şubelerdeki arkadaşlarımızın mayıs ayı alacakları yatırıldı. Yanlış okumadınız evet, mayıs ayından kalan alacaklarımız! Geri kalanın da bugün veya en geç yarın yatırılacağı sözü verildi" dendi.

Haberin ardından işçiler Grup Yorum şarkılarıyla halaya durdu.