Sendikalı oldukları için işten çıkartılan 6 işçiden üçü kıdem tazminatını kabul ederken, diğer 3 işçi işe iade konusunda ısrar etti. Süreç direniş ve işe iade davası ile devam edecek.

Uzlaşma avukatı ve işveren temsilcileriyle dün gerçekleştirilen ikinci toplantıda işe iadelerini isteyen Erkan Gürlü, Ahmet Erden Geyik ve Aytaç Kaya’nın bu talebi işveren tarafından kabul edilmedi. Ekonomik sıkıntıları nedeniyle işe iade talebinden vazgeçen Erkan Demir, Hayrullah Güçlü ve Müjdat Aytekin haklarını alarak, işten ayrılmayı kabul etti.

Erkan Gürlü, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“İşe geri alınma isteğimizde Isra ettik ama kabul edilmedi. Bu arabuluculuk süreci sona erdi. Selüloz İş Sendikası avukatları üç arkadaşımız için iş mahkemesine dava açarak işe geri ide edilmemiz talebinde bulunulacak. Biz üç arkadaş fabrika önünde her gün direnişimize devam edeceğiz. Üç arkadaşımızın ekonomik sıkıntıları vardı bizlerden helallik istendi. Arkadaşlarımız İşverenin tazminat hakların verilmesi koşularını kabul ettiler. Haklarını aldıktan sonra onlar kendi iş güçlerine bakacaklar. Onlarla bir sorunumuz yok aile durumlarını biliyoruz. Son olarak biz üç arkadaş fabrika önünde işe geri alınana kadar kaç gün, kaç ay olursa sosun direnişimiz sürdüreceğiz.”

MORAL ZİYARETİ

Bu arada arabuluculuk görüşmesi öncesinde, Sakarya Barosu önceki dönem başkanı Avukat Zafer Kazan, KESK Sakarya Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sakarya İl Sorumlusu Eray Diriarın ile TİP ve EMEP üyeleri işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Köse, OSB'deki işçilerin direnişlerinin diğer fabrikalara da örnek olması bakımından çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca KESK olarak da tüm kurumsal ağlarını kullanıp firmanın İspanya'daki Genel Merkezine ve işçi örgütlerine durumu tüm çıplaklığıyla anlatacaklarını ve bu konuda girişim göstereceklerini iletti.

Avukat Zafer Kazan da gerek hukuki olarak gerekse emeğin yanında olan birisi olarak bu örgütlü mücadelelerinde yanında olmaya devam edeceğini ve direnen işçilerin buradaki duruşunu korumaları gerektiğini bildirdi.

DÜNYA YERİNDEN OYNAR İŞÇİLER BİRLİK OLSA

Ziyaret sırasında fabrikada bulunan holdingin Türkiye Genel Koordinatörü aracıyla fabrikadan çıkış yaptığı esnada, işçiler ve ziyaretçiler alkışlarla kendisini protesto ettiler. Protesto sırasında "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganı atıldı.

Direnişçi işçilerden Erkan Gürlü "Dünya Yerinden Oynar İşçiler Birlik Olsa" diyerek kentteki tüm duyarlı insanları direnişlerine destek olmaları için çağrısını tekrarladı