İspanyol sermayeli Saica Pack'ta Selüloz İş Sendikası'n üye oldukları için işten çıkartılan  Erkan Gürlü,  Aytaş Kaya ve Ahmet Erdem,  Bursa'da Tek-Gıda İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçilerinin, direnişin 500'üncü gününde İstanbul'a taşıdıkları eyleme destek verdi. .

Saica Pack işçilerinin dayanışma gösterdiği Cargill işçilerinin direnişi bugün 500’üncü gününde. İşçilerin, firmanın İstanbul Ataşehir’de bulunan genel merkezi önünde gece gündüz sürdürdüğü eylem ise 10 günü geride bıraktı. Talepleri,  ABD’li gıda tekeli Cargill'in, sendikalı olduğu için işten attığı işçileri işe iade etmesi ve sendikal tazminat ödemesi.  İşçilerin açtığı dava sonucu yerel mahkemenin vermiş olduğu karar da bu yönde.

İşçiler direniş alanında ziyaret ediliyor. Akşam saatleri olmasına  karşın sıcak nedeniyle alana giriş zorlaşınca, işçilere sorulan ilk soru, gündüz vakti güneşten nasıl korundukları oluyor. Güneş gelince pankartın altına saklandıklarını söylüyorlar.

BirGün'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre çevredeki vatandaşların ilgisi yoğun. Pankartı gören vatandaşlar gelip durumu anlamaya çalışıyor. Hemen hepsi işçilere hak veriyor. Etraftaki konutlarda yaşayan vatandaşlar da evlerinden kek, çay, hatta yemek getiriyor.

İşçilerin önünde eylem yaptıkları plazada gündüz 3 binden fazla kişi çalışıyor. Direnişin ilk başladığı gün işe gelen plaza çalışanları durumu biraz yadırgamış; ancak sonra işçilere hak vermişler. Buna karşın işçiler, plaza çalışanlarının haklarını bilmediklerinden yakınıyor: “Bize ‘Tazminatınızı verdiyse neden kovamasın’ diyorlar. Güvencesizliği bu kadar benimsemişler.”

İşçiler, bu direnişin tüm emekçilere örgütlü olmaları ve haklarına sahip çıkmaları için ışık tutmasını istiyor.