Söğütlü'de faaliyet gösteren Saica Pack Ambalaj Sanayi A.Ş'de, geçen Nisan ayının sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve Mayıs sonundan bu yana da fabrika önünde eylem başlatan işçilerin direnişi 150'inci gününe ulaştı. 

Direnişçi işçiler adına açıklama yapan Erkan Gürlü, 5 yıldır çalıştığı işyerinden geçen Nisan ayında başlayan sendikalaşma hareketi sonrasında, bu çalışmanın öncülerinden biri oluğu için çıkarıldığını belirterek, "29 Nisan’da 6 işçi atıldı. 29 Mayıs’tan bu yana 150 gündür de  mücadelemiz sürüyor. Tek istediğimiz işe iade edilmemiz. Bunin için açtığımız davalar sürüyor. Kesinlikle savaştan yana olmadık. Tek istediğimiz işe dönmük, sendikalı olarak burada çalışmak istiyoruz" dedi.

Direniş süresince siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, meslek örgütlerinden, fabrikada halen sendikalı olarak çalışmaya devam eden işçilerden destek gördüklerini anlaatn Gürlü,"İçerideki işçi arkadaşlarımız maddi manevi her türlü desetği veriyor. Mücedelimiz sonuna kadar sürecek" diye konuştu.