Bosna Caddesi'nde toplanan işçiler Gar Meydanı'na yürüyüşe geçtiği sırada, meydanda da hayli kalabalık bir grubun bekleyişte olduğu görüldü. Yürüyüş sırasnda özelleştirme karşıtı sloganlar atan işçiler meydana ulaşmak üzere...Türk İş'e bağlı sendikaların üyeleri ve meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği miting saat 14.00'te başlayacak. Saat: 13.40'ta kortejin ön tarafı alana ulaştı, ancak kortejin ucu gözükmüyor. Kortej miting alanına girdi. Meydan tamamen doldu.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İyi Parti Milletvekilleri, CHP Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, CHP İl başkanı Erdoğan Isır da katıldı. CHP Serdivan Belediye Başkan adayı Zafer Kazan da işçilerle kolkola yürüyerek miting alanına geldi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ethem Sancak ile Katarlı bir firmanın ortaklığında olan BMC firmasına işletme hakkının ‘ücretsiz' verileceği iddia edilen tank palet fabrikasının, Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olduğunu ifade ederek,  “Türk İş 1 milyon üyesiyle, maddi gücüyle, vücuduyla, her şeyiyle Türk Harb İş'in ve Sakarya'nın emrindedir” dedi
 

TELEKOM'U HATIRLAYIN

Atalay konuşmasına şöyle devam etti, “Bu fabrikamız Milli Savunma Bakanlığı'nın emrinde kalmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkü olmalıdır. Tek talebimiz budur. İsterseniz 50 bin lira maaş verin. Harb-İş işçisi Milli Savunma Bakanlığı'nın personeli ve devletimizin memuru olsun fark etmez. Telekom'la ilgili 10 yıl evvel başlayan süreci hatırlayın. İhaleyi alan firma Telekom'u kullandı, para kazandı, çekti gitti. Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığının 27 tane fabrikası var. Biz Altay Tankı’nın en güzelini bu fabrikalarda yapıyoruz. Yabancı sermaye, özel firma gelip yardım edebilir ancak yetki bizde olmalı, patron biz olmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti olmalı.”

YERLİ SAVUNMA İLE GÜÇLÜ OLURUZ

“Biz yeni teknolojilere, yabancı sermayelere karşı çıkmıyoruz. Almanlar tankı verdiler paleti vermediler, Amerikalılar helikopteri verdiler pervanesini vermediler. Yabancılar bu ülkenin güçlenmesini istemiyor, istemez. Amerika parmak sallıyor, Rusya güç gösteriyor. Bunun sebebi milli savunmada ve askeriyede güçlü olmaları. Biz ne zaman milli savunmamızı yüzde yüz yerli yapar ve kendi savunmamızı tamamen kendi imkanlarımızla kurarsak o zaman güçlü ve söz sahibi oluruz. Buradaki insanlar, bu kar kış soğukta bu yolun çıkmaz bir yol olduğunu, savunma fabrikasının özelleştirilmesinin doğru olmadığını söylemek için toplandılar. “

PEŞKEŞE HAYIR

“Bizler ‘köle olmayalım, insan gibi nefes alacak şekilde yaşayalım’ diyoruz. Ancak bundan evvel özelleştirmelere bir bakılmasını istiyoruz. Mutlu olan kimseyi göremezsiniz oralarda. SEKA örneği ortada, şeker fabrikaları ortada. Bu bölgelere bir bakın, nasıl yaşıyorlar görün.”

SIK SIK SLOGANLAR ATILDI

Atalay'ın konuşması sık sık ‘Peşkeşe hayır’ ve ‘Savunma millidir, milli kalacak’ sloganlarıyla kesildi.

ENGİN ÖZKOÇ: BU CHP’NİN, AKP’NİN MESELESİ DEĞİLDİR

Mitinge katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da miting sonrasında Sözcü'ye özel açıklamalarda bulundu.

Özkoç açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Sakarya teyakkuzda. Savunma sanayindeki işçilerimiz teyakkuzda. Aileleriyle birlikte uyumuyorlar, gece gündüz buradalar. Binlerce kişiyle birlikte bugün burada Sakarya'yı savunan Türk Harb-İş üyesi işçilerimize destek verdik. Burada mesele işçimizin haklarının iyileştirilmesi, maaş bağlanması meselesi değil. Mesele vatan, millet meselesidir. Bir şirket düşünün yüzde 50 ortaklı. Yarısı iktidara yakın bir işadamına ait, diğer yarısı ise Katar ordusuna ait. Biz kendi savunma sanayimizi bir başka ülkenin ordusuna teslim ediyoruz. Bu kabul edilemez bir şeydir. Bunu Türkiye kaldırmaz. Biz de CHP olarak bu olaya çok net olarak karışıyız. Bu; AKP, CHP MHP, İYİ Parti meselesi değildir. Bu vatan, millet ve Sakarya meselesidir. Eğer kendi savunma sanayini egemen ülkelere teslim edersen ülkenin egemenliğinden bahsedilemez. Bizim için özgürlüğümüz ve egemenliğimiz her şeyden çok önemlidir. Bu böyle bilinmelidir.”