TİP Sakarya Örgütü'nden yapılan açımlamada, şöyle denildi:
"1 Mayıs işçi sınıfının 8 saatlik iş günü mücadelesinin günüdür. Dünya’da 1889’dan ülkemizde ise 1906 yılından beri kutlanan 1 Mayıs’dan 133 yıl sonra bugün bile kapitalizmin esnek sömürü koşulları yüzünden değil 8 saat 12-16 saat çalıştırılmaya mahkûm ediliyoruz. Hem de açlık sınırının bile altında olan asgari ücret için.

Ülkemizin yaşadığı ağır ekonomik kriz bir istisna değil seçilmiş olunan kapitalizmin doğal bir uğrağıdır. Ancak Saray Rejimi bu gerçeğin üzerini örtmek için halka yalan üstüne yalan söylüyor. Hazine Bakanı damat Albayrak “Şubat Ocak’tan daha iyi, Mart Şubat’tan daha iyi, Nisan Mart’tan, Mayıs Nisan’dan daha iyi olacak” demişti. Her geçen gün kriz etkisini emekçiler üzerinde daha fazla hissettiriyor. Çarşı-Pazar ateş pahası. Tencere her geçen ay daha da az kaynıyor. Eğer mücadelemizi yükseltmezsek boş tencere kaynatmak zorunda kalacağız. 

Patronlar istiyor, Saray emeğimize göz dikiyor. Milyonları ilgilendiren ve işçi sınıfının alın terinin sermayeye karşı muhafaza edilmesi olan kıdem tazminatının fona devredilmesi yeniden gündemde. Fona devredilmesi yalanı bizleri işsizler ordusuna katmak isteyecek patronların iştahını kabartıyor. Yıllardır kıdem tazminatımızı elimizden almak isteyen sermayeye mücadelelerimizle izin vermedik bugün de vermeyeceğiz.

İş cinayetlerine karşı, kıdem tazminatımızın elimizden alınmasına, vergilerimizle kurulan fabrikaların özelleştirilmesine, ülkenin verdiği ekonomik açığı çalışan sınıflardan alınmasına, çocuk istismarına, kadınlara taciz ve tecavüze karşı verilecek mücadelenin adı sosyalizmdir. 

1 Mayıs’ta Türkiye İşçi Partisi Sakarya Örgütü olarak İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacağız. İşçi sınıfının ve sosyalizmin sesini yükseltmek için 1 Mayıs günü sabah 9.30’da AKM önünde toplanıp 9.45’te otobüslerle yola çıkıyoruz. Tüm halkımızı 1 Mayıs’a katılmaya, emek mücadelesini yükseltmeye davet ediyoruz

Krizi kim çıkardıysa faturasını onlar ödesin.
Yaşasın 1 Mayıs"