MESS ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6 zam dayatmasına karşı uyuşmazlık tespiti yapılmasından sonra Türk Metal Sendikası'nın eylemleri sürüyor. Bu kapsam Türk Metal Sakarya Şubesi 19 Aralık perşembe günü 19:00'da üyeleri ile birlikte AKM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 

Sendikanın Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç tarafından işçilere sosyal medyadan yapılan çağrıda;

'Kıymetli dava arkadaşlarım;
Biliyorsunuz ki sancılı bir sözleşme dönemini hep birlikte yaşıyoruz! Süreci yakınen takip ediyor ve siz metali yürekleri ile yoğuran emekçi kardeşlerimizin, her bir damla alın terinin hakkını sonuna kadar savunacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bu bir emek mücadelesidir! Ve bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Bu bağlamda hep beraber tek ses olarak haykırmak üzere; Siz değerli dava kardeşlerimizi Perşembe Saat 19:00 da Akm önünde Binlerce Türk Metalli ile birlikte yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.
Unutmayınız ki; sen yoksan bir eksiğiz'
denildi.

Türk İş'e üye Türk Metal Sendikası Sakarya'da Otokar, Türk Traktör ve B-Plas başta olmak üzere bir dizi fabrikada yetkiyi elinde bulunduruyor.