KP Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu, Sakarya Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği kahvaltıya katıldılar. AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’in de katıldığı kahvaltıda, milletvekili Ali İhsan Yavuz sorunlara ve çözümü için yapılan çalışmalara değindi.

Sakarya’nın gündemini 7 yıldır meşgul eden Adapazarı Ekspresi’nin yeniden Adapazarı Garı’ndan çalışması konusundaki son gelişmeleri değerlendiren Ali İhsan Yavuz, “Bir görüş var ‘tren trafiği olumsuz etkiliyor’ diye. Bir kesim de diyor ki, arkadaşlarımızdan da bunu diyen var ‘trenin şehir içine, gara gelmesinde bambaşka bir güzellik var’ Bu şehirde yaşayanlar olarak biz net tavır koyarsak bu sorunu çözeriz” dedi.

“Büyükşehirle son kez konuşalım”

Yavuz, şöyle devam etti: “TCDD kendi açsından bir çalışma yaptırdı ama Sakarya Büyükşehir tarafından trafikte ne olur diye bir çalışma yaptırmadık. Çalışma yapılmasını isteyelim, durumu büyükşehir açsından da görelim.  Büyükşehir ile Zeki Bey ile sonucu konuşuruz. Çok anormal bir gerekçe yok ise son bir karar veririz. Biz Zeki Bey ile yolumuza devam etmedik ama çok nitelikli icraatları var, çok sağlam dürüst işleri var. Zeki Bey insanlar zulüm çeksin, insanları trenden mahrum edelim diye düşünmemiştir.”

Yavuz'un bu sözleri, bir yandan yeniden aday gösterilmeyen Zeki Toçoğlu'nun gönlünü alma manevrası olarak, diğer yandan da tüm demeçlerinde 'Ada Treni mutlaka gelecek' diyen yeni aday Ekrem Yüce'nin seçmene şirin gözükmek için vaatte bulunduğu şeklinde yorumlandı.

(Bizim Sakarya)