Adapazarı Ekspresi'nin 3 yılı Yüksek Hızda Hattı Tren yolu inşaatı, 4 yılı da AKP'liBüyükşehir Belediyesi'nin inadı nedeniyle 7 yıl süren şehir merkezi yasağı sona erdi. Büyükşehir Belediyesi'nin trafik sıkışıklığı gerekçesini yok edecek herhangi bir çalışma yapılmadan, üstelik o belediye başkanı yasal olarak hala görevde iken ve de Devlet Demiryollarının 'geçitler kapatılmalı' şartına rağmen geçitlerde hiçbir düzenleme gerçekleştirilmeden tren seferleri başlatıldı. Önceki gün basın toplantısı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un, "Baktık ki halkımız böyle istiyor, bu yönde çalışma yaptık, Cumhurbaşkınımıza bile çıktık" sözleriyle dile getirdiği seçim korkusu, Adapazarlıların ellerinden alınan bir hizmete yeniden kavuşmasına vesile oldu.

ÖZELEŞTİRİ YERİNE ŞOV!

Adapazarlıları, YHT inşaatının tamamlanmasının ardından seferlerin başladığı 2015 yılından bu yana trenden mahrum bırakan AKP, seçim korkusuyla başlattığı seferleri şova dönüştürmeye kalkışınca Adapazarı Garı tarihi günlerinden birini yaşadı. 17 hafta ara vermeden her cumartesi günü Adapazarı Ekspresi için eylem yapan CHP'li kadınlar, yine eylem günleri olan cumartesiye denk gelen ilk seferde treni karşıladılar ve meydanı AKP milletvekilleri ileadaylarına bırakmadılar. 4 yıllık işkencenin özeleştirisini yapmak yerine trene binip garda şov yapmayı planlayan AKP'liler ile 17 haftadır mücadele eden CHP''liler arasında bir slogan savaşı ve korkulan boyutlara ulaşmayan bir gerginlik yaşandı. AKP'liler CHP'lilerin seslerini bastırmak için "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı atmaya başlayınca, karşı taraftan önce 'Vatan Millet Sakarya', ardından 'Hak Hukuk Adalet' sloganları yükseldi.

Kısacası AKP'liler istedİği şovu yapamadı. Sandıkta bekledikleri yararı görürler mi sorusunun yanıtını ise 31 Mart'ta alacağız...