CHP Serdivan Belediye başkan adayı Zafer Kazan’ın destek verdiği eyleme kitle örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, adaylardan ve ve konunun muhataplarından basın aracılığıyla demeç vermek yerine yanlarında olup somut çözümler üretmesini istedi. Çeroğlu, şunları söyledi:

“Sevgili Sakarya Halkı

Değerli Basın Emekçileri ve Emniyet Mensubu akadaşlarım. Bugün burada Ada Treninin garımıza gelmesi için başlattığımız eylemin üçüncü haftası. Bu hava koşullarında burada bulunmanız, eylemimize destek vermeniz gücümüze güç katıyor, onur veriyor.

Bizler her hafta burada olacağız demiştik. Ta ki trenimiz bu gara gelinceye kadar. Bir kez daha yineliyoruz; kararlıyız, dirençliyiz.

Bizler adaylardan, bu konunun muhataplarından basın aracılığı ile demeçle değil, burada yanımızda somut projelerle , ‘Trenimiz bu gar’a gelecek’ demelerini bekliyoruz. Çünkü bizler, 2014’den beri gelecek, duracak senaryolarını gördük. Yaşadık, yaşıyoruz.Ve bir daha aynı siyasi zihniyetin devamı adaylarla trenimizi, garımızı ranta kurban etmek istemiyoruz. Gücü elinde tutan, oluşumun adayından vaatte bulunmak yerine iktidar gücünü de kullanarak garımızı ve trenimizi seçimlerden önce Sakarya’ya kazandırmasını bekliyoruz.

Bu noktada bizler; öğrenciler, emekliler, işçiler, esnaflar adına onların sesi olarak eylemimizi her hafta daha da güçleneceğimizi umarak bu mikrofondan tüm Sakarya halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Ama bu yeterli değil. Sakarya halkının da sesimize ses katmasını ve siyasileri uyarmasını istiyoruz. Ve yine tüm duyarlı vatandaşalarımızı bu eyleme katılmaya ve yine sesimizi tüm ülkeye duyurmaya davet ediyoruz. ..

Ada Trenimizi Adapazarı Garı’na istiyoruz.’’

Eylem çalınan müzikler ve  katılımcılarla yapılan sohbetlerle sona erdi.