CHP İl Kadın Kolları’nın, ‘Ada Treni Adapazarı Garı’na gelecek’ sloganıyla düzenlediği etkinliğe partililerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Gar binası önünde toplanan gruba hitaben yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Tüm dünyada raylı sistem teşvik edilip, insanların ulaşım hayatı belli bir refah düzeyine çıkarılmak istenirken, şehrimizde neden aksi bir yol izlendiğini anlamlandıramadığımız için bugün burada, siz duyarlı halkımızla bu konuyu paylaşmak istedik. 

120 yıllık Adapazarı-Haydarpaşa hattı hızlı tren bahanesiyle 2012 yılında seferden kaldırılmış ve yolcu sayısı 30 binden 19 bine düşünülmüştür. 2015 yılında hızlı tren ile birlikte banliyö treninin tekrar faaliyete geçeceği söylenmesine rağmen maalesef trenler faaliyete geçmemiş, ancak yapılan mücadeleler sonrasında Arifiye ve Mithatpaşa’ya kadar gelmiştir.

Ancak, Ada Treni şehir merkezine gelmediği için öğrenci ve emekçilerimizin düşük bütçeli taşıma hakkı gasp edilmiştir.

Konunun asıl muhatabı olan TCDD’nin ‘Bütün altyapıyı hazırlayacak ve yapacağım. yeter ki izinler verilsin” demesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin hala trafiği bahane ederek, treni merkezden uzak tutup, Mithatpaşa’ya kadar etmesine izin vermesi çok manidardır.

Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz.

Bu gar biz Sakaryalılar için sadece ulaşım yolunu ifade etmiyor.  Bu gar kentimizin tarihi ile son bağlantılarından biridir. Elimizden alınmasına ve anta açılmasına izin vermeyeceğiz.

Bir garip Adapazarı; Vagon Fabrikası var, Tren Garı var ama treni yok.

Ne yazık ki Ada ekspresi var ama Ada’ya girmez.”

İstekleri gerçekleşinceye kadar bu talebi dile getirmeye devam edeceklerini ifade eden Çeroğlu, sözlerini “Ada Treni buraya girecek” diye tamamladı.