CHP İl Kadın Kolları'nın 'Trenimizi İstiyoruz' sloganıyla başlattığı Cumartesi eylemlerinin altıncısı Adapazarı Garı önünde gerçekleştirildi. İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, eylemde, özelleştirme kararı alınan Tank Palet Fabrikası için Sakarya halkna başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, bu yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulundu.

Azize Çeroğlu, açıklamasında Tank Palet Fabrikası'na ilişkin şunları söyledi:

"Gecen hafta sözlerime Ankara’daki tren kazası ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlamış ve ailelerine baş sağlığı dilemiştim.

Bugün ise Ankara’da şehrimiz adına yaşatılan başka bir facia adına başsağlığı diliyorum.

Gün geçmiyor ki içimiz yanmasın.

Nasıl mı? Bir gece kararname ile alt yapısı oluşmadan 10 gün içinde özelleştirme yapılması ve kim ya da kimlere peşkeş çekilmesidir.

Biliyoruz ki; bu tek adam rejiminin Sakarya’dan aldığı değerler ve fabrikalar bu gar meydanında daha birçok hak direnişine ev sahipliği yapacaktır.

Dün Zirai Donatım, Şeker Fabrikası derken bugünde Tank palet gitti.

Bu nedenle başsağlığı diliyorum.

Şimdi orada çalışan emek işçileri ne yapacak? Bildiğim şu ki işçiler fabrikayı terk etmeyecekler. Yani haklı istekleri gerçekleşinceye kadar direnecekler. Ve bence de o fabrikanın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş fabrikada ailesi için geçimini sağlamış bir babanın kızı olarak sesleniyorum dönün bu yanlıştan."

TRENİMİZİ UNUTMADIK

Çeroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sevgili dostlar bu gün sizleri selamladıktan sonra bir şehir ülke meselesi olan başka bir konu ile ilgili bir konu Tank Palet ile ilgili konuşmaya başlayınca sanmayın ki hedef şaşırıyor ve trenimizi öteliyoruz. Sorunlar her gün üst üstte geliyor. Birimizin canı yanıp ocağa aş koyup kadını babayı görünce içimiz yanıyor. Susamıyoruz sadece. 

Bizler ne demiştik 6 hafta önce yeniden yineliyoruz. 

İşçilerin, emekçilerin esnaf ve öğrencilerin daha ekonomik daha konforlu ulaşım hakkına kavuşuncaya kadar buradayız gar önündeyiz.

Eylemimize yeni katılanlara hatırlatmak istiyorum.

Tüm dünyada toplu taşıma anlamında raylı sistem teşvik ediliyorken, Vagon fabrikası olan şehrimin 120 yıllık Adapazarı garına trenimiz neden gelmiyor?

Açıklaması şehir trafiğine engelmiş? Hadi canım sende!

Konunun asıl muhatabı TCDD bütün altyapıyı hazırlacağım diyor.

Buradan iktidar partisi yöneticilerine yeniden sesleniyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanım ses verin lütfen.

İlimizi, ilçemizi yönetmeye talip olan siyasi partilere yeniden sesleniyoruz! 

Ada trenini önemseyen bizler inandırıcılığız adına bu meydana gelerek halka bu sorunun çözüm yollarını anlatınız. Anlatınız ki; Biz ada trenini Adapazarı garına sadece ulaşım için görmeyen ve kentimizin tarihi ile bağlantısının kopmasını istemeyen ve garın ranta teslim etmeyeceğini düşünen bizler siyaset üstü gördüğümüz bu olayda sizinle yan yana olalım.

Sözün özü biz buradayız. Değil 6 hafta 66 hafta da olsa bu haklı isteğimiz gerçekleşinceye kadar burada olacağız. Tek başımıza kalsak da bu kararlılık ve bu inançla herkesi selamlıyorum"