Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 20 ile yeni valiler atandı, 18 ile başka illerden, bir ile de merkez valiliğinden atama yapıldı. Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilen İrfan Balkanlıoğlu'nun yerine Sakarya Valiliği'ne Kütahya Valisi Ahmet Ercan Nayir getirildi. Ercan Topaca'nın yerine Ankara Valiliğine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliğine ise Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya atandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre, 9'u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni valilerin atamaları gerçekleştirildi. Diğer 18 ilden 17'sine başka illerden valiler atandı, birine ise merkez valiliği görevinden atama yapıldı. Valisi değişen 39 ilden 13'ü büyükşehir statüsündekilerden oluşuyor.

Ayrıca, 21 ilin valileri Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bir kadın vali İçişleri Bakanlığı emrine alındı, bir ile de yeni kadın vali atandı.

AHMET HAMDİ NAYİR KİMDİR?

30 Ağustos 1960'ta Erzincan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı ve 1983 yılında bu fakülteden mezun oldu. Askerlik görevini müteakiben 1987 yılında Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Üç yıllık adaylık süresinin bir yılını İngiltere'de geçirdi. 

Yine adaylık süresinde yedi ay süre ile Bahçe ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 1990 yılında Kaymakamlık Kursu sonucunda Niğde ili Çamardı ilçesine atandı. Daha sonra sırasıyla Samsun-Yakakent Kaymakamlığı, Tunceli-Pertek Kaymakamlığı, Şanlıurfa-Bozova Kaymakamlığı, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, Çorum Vali Yardımcılığı, Trabzon-Sürmene Kaymakamlığı, Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

2006 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 2011 yılında 1. Hukuk Müşavirliğine ,2012 yılında Müsteşar Yardımcılığına ve 2014 yılında da Bilecik Valiliğine atandı. 

30 Mayıs 2016'dan bu yana Kütahya Valisi olarakg örev yapan  Ahmet Hamdi Nayir evli ve beş çocuk babasıdır.