Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16-19 Mayıs tarihleri arasında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyururken, 9 il için daha seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından konuya ilişkin bölüm şöyle:

"Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığı'mız her sektörde bu adımların hangi aşamalara göre atılacağıyla ilgili rehberler hazırladı. Kurumlarımız ve işletmelerimiz faaliyetlerini bu esaslara göre yürütecektir. Dün saat 11.00-15.00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma izni veridk. Kurallara riayet ettiklerini, temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duydum. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği takdirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz.

"16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00 arasında sokağa çıkabileceklerdir. Geçtiğimiz hafta 7 ildeki giriş-çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu hafta yaptığımız değerlendirmede 9 ilimiz için daha sona erdirmeyi kararlaştırdık.

"Bunlar Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizdir. Kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler bugün faaliyete başladı. Bu işletmelerimizden maske, fiziki mesafe gibi belirlenen kurallara riayet ederek halkımıza hizmet vermelerini bekliyoruz. Herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlamaya mecbur kalmamak için hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.