Adapazarı’nda toplu ulaşıma yüzde 22 ile yüzde 33 arasında zam kararı UKOME’den çıktı. Belediye otobüslerinde de geçerli olacak zamların hafta sonunda uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Kurban bayramı öncesi minibüs ve Taksi Dolmuş Esnafları Odası Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) Sakarya Büyükşehir Belediyesine 75 kuruş zam talebinde bulunmuştu.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu 7 Ağustosta toplanarak birçok konuyu karara bağlarken ulaşıma istenen 75 kuruş zam talebini de görüşerek karara bağlandığı öğrenildi. Belirlenen zam fiyat tarifesi basım aşamasında olduğu belirtildi. Hafta sonuna kadar belediyeden tarife gelir gelmez uygulamaya geçileceği öğrenildi. 

YENİ FİYATLAR

Minibüslerde sivil ücreti yüzde 25 artışla 2 liradan 2,5 liraya, 150 kuruş olan öğrenci ücreti de yüzde 33 artış ile 2 liraya yükseltildi.
Taksi dolmuşlarda sivil ücretinde yüzde 22 zam yapıldı. Buna göre 225 kuruş olan ücret 275 kuruşa yükseltildi. 175 kuruş olan öğrenci ücreti ise yüzde 28,5 oranında artırıldı ve 225 kuruşa yükseltildi.

ZAM KAÇINILMAZDI

Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Toplu taşıma işi yapan esnaf arkadaşlarımız 2 yıl önceki fiyat tarifesini ile çalışıyorlar. Her şeye zam geldi, akaryakıta, araba parçasına, sigorta pirimi vs. her şeye zamlar gelirken dolmuş esnafının da hakkını korumak için zam kaçınılmaz oldu. Zamlı tarife önümüzdeki günlerde uygulanacak” diye konuştu 

Belediye ve özel halk otobüslerin mevcut fiyatların üzerine 50 Kuruş zam ilave edilerek yeni tarife ile yolcu taşıyacakları öğrenildi. Önümüzdeki hafta da okul servis ücretleri açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: Bizim SAKARYA