Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sakarya Şubesi, Çoklu Barola yönelik düzenlemelere ve bu girişimi protesto eden avukatlara yönelik şiddeki kınadı. 

ADD'den yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Adında adalet olan iktidar partisinin, baroların seçim sistemini değiştirmek istemesi üzerine, baroların yaptığı yürüyüş sonunda Ankara’ya girişlerinin engellendiğini ülkemiz adına üzüntüyle izledik. avukatların cübbelerinin çekiştirilerek, hiç bir gerekçe gösterilmeden “Ankara’ya giremezsiniz” denmesi bu iktidarın demokrasi karnesine bir kara leke daha eklemiştir.

Anayasal hakkını kullanarak yürüyüş düzenleyen Baro Başkanları için; “Meclise çağrıldılar, neden gitmediler? Gitseler, orada anlatsalardı detlerini ” denirken, bir yandan da “Zaten henüz ortaya bir taslak konulmadı” denmesi nasıl bir çelişkidir bilinmez. Zira üstünde konuşulacak bir taslak yok henüz dedikten bir gün sonra iktidar partisi, söz konusu düzenleme için diğer partileri ikna turuna çıktı. Demokrasilerde toplantı ve yürüyüş yapma bir haktır! Ancak ne yazık ki; “Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır” zihniyeti bugün hala hüküm sürmektedir.

Getirilmek istenen çoklu baro sistemiyle baroların bölünmesi ve böylelikle üzerlerinde hakimiyet kurulması çabası söz konusudur. yani bugüne değin kendine “yandaş medya” yaratan iktidar, şimdi de “yandaş baro” yaratma çabasındadır. Sırf iktidarın duymak istemediği fikirler beyan ediyor diye baroları bölerek, kendi siyasi barosunu yaratmaya çalışmak savunmanın cellatlığını yapmaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şubesi olarak, barolarımızın bu haklı ve onurlu karşı duruşlarının her zaman yanındayız."