Sakarya  Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarını yenilemek üzere başlatılan çalışmalar, tam anlamıyla ağaç kıyımına dönüştü.

İş makinesiyle dört hafta önce başlatılan eski duvarın yıkımı sırasında, dikkatsizlik sonucu onlarca ağaç yara aldı. Bazı ağaçlar yerinden sökülüp, o gün yok edildi. Devam eden çalışmalar sırasında bahçe duvarını 1-2 metre içeriye almak üzere kazı yapılmaya başlanıldı. Bu kez de birçok ağacın kökü zarar gördü. Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesindeki bir ağaç yerinden söküldü ve bahçeye devrildi. Bir türlü bitirilemeyen duvar çalışmaları sırasında yara alan ağaçlar da kurumaya başladı.

TEPKİLER ARTIYOR

Serdivan Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözü önünde yürütülen çalışmalar başladığında nispeten daha az olan tepkiler, ağaçların kurumaya başlamasıyla artmaya başladı.Bu tepkilerden en anlamlısı ise yıllarca bu okulda yöneticilik yapmış olan ve ağaçların dikildiği döneme de şahitlik etmiş isimlerden Osman Aydın'dan geldi. Osman Aydın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'Bu nasıl gaflet, bu nasıl hıyanet' diyerek, şu görüşlere yer verdi:

"Bu nasıl bir gaflet/hıyanet!..

Sakarya Anadolu Lisesi’nin
eskiyen bahçe duvarları ve vatandaşa hizmet için gereken işler elbette yapılmalı/yenilenmeli...

Ancak, 
Bir duvarı,bir işi yıkarken/yaparken yanındaki ağaçların ya da nesnelerin ömrüne zarar verilmemeli...

Fatih Sultan Mehmet’in torunları olduğunu iddia eden hiç kimse bu işi böyle yapmamalı...

Bir tarafta; 
“Ormanlarımdan bir dal kesenin,kafasını keserim!”diyen Fatih Sultan Mehmet...

Diğer tarafta;
bu ve buna benzer işleri yaparken etrafa,yeşile,çevreye,doğaya zarar veren yaptıran/yapan kurum yöneticileri ve yüklenici -her kimse- bizler...

Geleceğimizi/Dünyamızı kendi beceriksizliğimizle karartıyoruz vesselam..."