Akyazı’da önceki gün Kovid-19 tanısı konulan  H.A (60) adlı kadının, hastaneye gitmeden önce cenaze ve mevlit gibi organizasyonlaa katıldiği belirlendi. 
Filyasyon ekiplerinin dün yaptığı çalışmalarda, kadının temas ettiği 57 kişiden 46'sı  karantinaya alındı.

Medyabar’ın haberine göre, Akyazı'da yaşayan 60 yaşındaki H.A, yaşadığı şikayetler üzerine önceki gün hastaneye gitmiş ve testleri pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine H.A’’nın temas ettiği kişileri belirlemek üzere yapılan sorgulamada, yakın zamanda düzenlenen iftar, mukabele, cenaze  ve mevlitlere katıldığı belirlenmişti. 


H.A’nın tüm bu etkinliklerde yaklaşık 57 kişiyle temas ettiğini söylemesi üzerine harekete geçen filyasyon ekipleri, dün yaptığı çalışmalarda, H.A ile temasta bulunan 57 kişiye ulaştı. Bunlardan 46’sı COVİD-19 şüphesi olarak belirlendi.
Akyazı Vakıf Mahallesi'nde yaşanan olay sonrası mahallee bulunan 14009 nolu sokakta 8 ev, Ada Caddesi üzerinde bulunan 10 evde toplam 46 kişi ve aileleri ev karantinasında tutulacak. 


İlçe Hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan önlemler ile evlerinde 14 gün boyunca karantina altına alınacak Filyasyon ekiplerinin, yarından itibaren karantinayaalınan 46 kişinin temasta bulunduğu kişilere ulaşmaya çalışacağı bildirildi.