Altuğ, “Yapılaşma için verilen izinlerin tekrar tekrar irdelenmesini talep ediyorum. Yeterli konut stoku var görünüyor.  Maalesef Sapanca’nın dağlarını kaybediyoruz. Bunun böyle sürmesi haline yakın zamanda ne Sapanca turizm ilçesi olarak kalır, ne de o beton yapılara hiçbir turist gelir” diye konuştu.

 MEDYAYAZAR - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1163 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Temmuz ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Vahap Gün’ün sunumunun ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

BETONLAŞMAYA DUR DENMELİ
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, konuşmasında Sakarya’nın doğal güzellikleri ve yeşil dokusunun her geçen gün zarar gördüğünü ifade ederek özellikle Sapanca bölgesinde artan konutlaşma ile ilgili değerlendirmede bulundu. 
Altuğ şunları dile getirdi;
 “Son günlerde sıkça konuşulan Sapanca’nın betonlaşması konusunu meclisimizde ele almak istiyorum. Ülkemizde hep sonradan üzüldüğümüz konulardan biri turizm bölgelerinin betonlaşarak değerinin yitirilmesi. Güzel Sapancamız da hızla bu noktaya doğru ilerliyor. Yapılaşma için verilen izinlerin tekrar tekrar irdelenmesini talep ediyorum. Yeterli konut stoku var görünüyor. Bizim en yeşil ilçelerimizden biri olan Sapanca’da son yıllarda çok ciddi bir betonlaşma gerçekleşmektedir. Maalesef Sapanca’nın dağlarını kaybediyoruz. Bunun böyle sürmesi haline yakın zamanda ne Sapanca turizm ilçesi olarak kalır, ne de o beton yapılara hiçbir turist gelir.”

GELECEK NESİL BİZİ SUÇLAYACAK
“Bu duruma acil son vermemiz ve bu yapılaşma konusunda önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu hızla gitmesi halinde maalesef büyük sıkıntı yaşayacağız. Şahsi fikrim neticesinde Sapanca’da çok yeterli bir yapı stoku var olduğunu düşünüyorum ve halen daha yapılaşmanın bir anlamı yok. Arsaların imar oranlarının neticesinde bir kümelenme de söz konusu. Arsanın tamamına yapı yapamayanlar sıkışık bir küme halinde projelerini gerçekleştiriyorlar ve bu çok kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Son zamanlarda yaşanan sel felaketleri dolayısıyla herkesin gözünü açması gerekiyor. Ancak bu betonlaşma ile dere yataklarını, iniş hatlarını sürekli bozuyoruz ve bu da çok büyük problemlere yol açıyor. İlerde daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için bu yapılanmaya dur demek gerektiğin düşünüyorum. Gelecek nesil Sapanca için bizi suçlayacak.”