Mustafa Kemal Atatürk, 81. ölüm yıldönümünde Anıtkabir'de ve Sakarya dahil Türkiye'nin çeşitli yerlerinde törenlerle anıldı.

Anıtkabir

Anıtkabir'deki tören, saat 8.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, kuvvet komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:
“Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 81. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun.”

SAKARYA

Sakarya'da il ve ilçelerde de anme törenleri düzenlendi.

Adapazarı'nda Sakarya Valiliği'nin düzenlediği anma töreni Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Tören, saat 09.05'te yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'ndeki program ile devam etti.
Kent Meydanı’ndaki törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutan vekili Albay Salih Üstündağ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AKPi Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, emniyet ve askeri personel katıldı. 

Adapazarı'nda bir anma programı da Şemsiyeli Park'ta CHP Sakarya Örgütü tarfından düzenlendi. CHP örgütleri saat 09.05'te parkta toplanarak saygı duruşunda bulundular.