Epözdemir, 24 Ocak Dünya Tehlike Altındaki Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında Sakarya'da avukatlara yönelik yapıldığı iddia edilen baskılara da yer verdi.

Açıklamasında, avukatlarının üzerlerinin, konutlarının ve işyerlerinin nasıl aranacağını düzenleyen yasa maddesine yer veren Epözdemir, avukatların suçüstü durumlar dışında mahkeme kararıyla ve Cuhuriyet Savcısı ile Baro temsilcisinin katılımıyla aranabileceğini hatırlattı. Epözdemir, iddialarını da şöyle dile getirdi:
"Hal böyle iken, Son bir haftadır meslektaşlarımıza karşı yapılan haksız aramaların icra ettiğimiz kutsal mesleğin icrasında bizleri yıldıramayacağı ve kanunsuz olarak yapılan her işlemin karşısında olacağımızı yineleriz. Bizler; avukatların duruşmalardan men edildiği, sözlü saldırılara uğradığı,  müvekkilinin haklarını korurken tutuklandığı, demokratik haklarını kullanırken yaka paça gözaltına alındığı; savunma hakkının kısıtlanmaya, örgütlü gücümüzün kırılmaya çalıştığı bir süreçte; meslektaşlarımıza yönelik saldırıların tesadüf olmadığını biliyoruz. Adil yargılanmanın ön şartının avukatın eşit kurucu unsur olduğu gerçeğini içselleştirmeyen bakış açısını değiştirmekte kararlıyız.

Meslektaşlarımıza karşı yapılan hukuksuz her işlemin karşısında Sakarya Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak duracağımızı bildiririz."