Ajansların geçtiği haberlere göre, dün gece yarısı ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoyun, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Kamışlı'ya gelerek devriye yaptığını bildirdi.  Kamışlı, Nusaybin topraklarından çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta bir konuma sahip bulunuyor.

Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklarda uzun süredir YPG ile ortak devriyeler yapan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla askerlerini sınırdan güneye çekmişti.

Bu sabah saatlerinden itibaren de YPG hedefleri Türk obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alındı. Sputnik muhabirinin aktardığına göre bombalanma sonucu Rasulayn ve Tel Abyad kent merkezinden siyah dumanlar yükseldi. YPG militanları, bunun üzerine İHA'ların keşif yapmaması ve savaş uçaklarının kendilerini görmemesi için lastik yaktı. Militanlar Akçakale kent merkezine bugün 4  havan topu mermisi atarken, şans eseri atılan toplar boş araziye düştü.

Saat 12:22 sularında ise Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabında Rasulayn kent merkezinin ele geçirildiğini duyurdu. 

NUSAYBİN'DE ÖLENLERİN SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Yeni Turan mahallesinde dün havan mermilerinden kaynaklı yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Hayatını kaybedenlerden Hasan Muhammed, Orhan Doğan, Adnan Doğan, Hüseyin Çakır, Mehmet Şirin Demir ve Ahmet Delen Kışla Mahallesi’nde bulunan Hececa (Hacılar) Mezarlığı’nda defnedildi. 

Hayatını kaybeden Naif Sincar, Dara Ali ve Aytekin Eroğlu ise sabahın erken saatlerinde Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Morris Mezarlığı’nda defnedildi. 

Önceki gün patlayıcıların evlere isabet etmesi sonucu Nusaybin’de 3 günde yaşamını yitiren sivil sayısı 11’e çıktı.