Özcan Özen, Bizim Sakarya Gazetesi'nden Nurettin Eryılmaz'a yaptığı açıklamada, teleferik projesinin Sapanca'ya daha faza turist gelmesini sağlayacağını belirterek, eyleme son verilmesi çağrısında da bulundu. Projeye karşı açılan davanın sonuçlandığını ve bir engel bulunmadığını ifade eden Özen, söylenildiği kadar ağaç kesilmeyeceğini de iddia etti. Özen bu konuda şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz bu 25 yıllık bir anlaşma Yap-İşlet-Devlet Modeli 1500 metre yukarı gidecek. 61 dönümlük bir ormana kiralanan yer var oraya kullanacaklar artı ağaçta kesilmeyecek. Yani teleferik ayakları yaklaşık 45 metre yukarıda olacak, ağaç kesimi de olmayacak. Sadece ayaklarının yere monte edileceği yeri kesilecek. O da sadece direği monte edebilmek için ama çok ağaç kesilmeyecek diye tahmin ediyorum. Teleferiğin altındaki ağaçlarda kesilmeyecek. Şimdi burada biz bu kardeşlerimize daha önce anlattık, bu kardeşlerimizi çağırdık, 31 Mart'tan sonra 2-3 defa toplantı yaptık. İlki 3 saat sürdü. İkincisi  daha kısa sürdü. Mahkemeye vermişlerdi bizi.  En son mahkeme kararı çıktı 9’uncu ayda, reddine karar verildi. Yani en uygun alanın burası olduğuna karar verildi." 

Özen, "Yapacak bir şey yok bu saatten sonra, çünkü sözleşmesi 1 sene önce yapılmış. Yer teslimatı da yapılmış, yerin şeyi de yapılmış. Mahkeme kararını bekledik, Şu anda benim yapacağım herhangi bir şey yok. Projede anlaşıldığı üzere yeşil alanın katledilmesi diye bir şey de yok" diye konuştu.