Bizim Sakarya Gazetesi'nin haberine göre, dün parti binasında basın toplantısı yapan Haluk Akbay, geçen 6 aylık dönemi değerlendirdi. Akbay, bir önceki dönemden kalan borç miktarının 35 milyon TL olduğunu da belirterek, hiçbir hizmet verilmeden belediyenin büyük borçlar altına sokulduğunu ileri sürdü.

Belediye Meclisi'nde yaptığı çalışmalardan söz eden Haluk Akbay, 37 kişilik mecliste tek CHP'li olduğunu ve bu nedenle komisyonlarda görev almasının mümkün olmadığını ifade ederek, halkın sorunlarını ve partisinin görüşlerini gündem dışı söz alarak dile getirmeye gayret ettiğini söyledi. Akbay, “Bu nedenle benim konuşmalarım genelde gündem dışı veya gündem maddeleri oluyor. Pozitif muhalefet yaparak ellerindeki verileri değerlendirerek kendilerine cevap veriyorum. Onlara karşı yaptığım konuşmalar AKP belediye meclis üyelerini rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

KASABA ANLAYIŞI
Adapazarı Belediyesi'nin önceki dönemden kalan borç miktarının 25 milyonTL olduğuna işaret eden Akbay, şunları kaydetti:
 “Adapazarı Belediyesi ekonomik olarak güçlü değil ve bundan önceki yönetimler belediyeyi borca sokmuş ve hiçbir şey yapılmamış. Öylece terk edilmiş. Şu anda sayın belediye başkanının aldığı yük çok büyük bir yük. Çünkü mahallelere yatırım da yapılmamış. Büyükşehir Belediye Yasası devam ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanına büyük bir yük düşüyor. Düşen görev şudur;  Adapazarı'nı lokomotif olarak kabul etmek mecburiyetindedir. Adapazarı'nın ana arterlerini güzelleştirmek ve çekici hale getirmek mecburiyetindedir. Eğer Adapazarı'nı biz bu hale getiremezsek, Sakarya büyüyemez. Onların ifadesiyle 'Marka Şehir' olamayız. Marka Şehir öyle lafla olunacak bir şey değil. Bunun altyapısına şimdiden başlanması lazım. Aksi halde iş Adapazarı Belediyesi Sayın Mutlu Işıksu'nun yaptığı spor parkı, oyun grubu, basketbol sahası ve asfaltlama işine dönüyor. O da kasaba anlayışıdır. Bugün hangi kasabaya gitseniz bu sorunlar, bu hizmetlervardır. Her belediye başkanının da rutin olarak yapması gereken konudur. O yüzden buradan Büyükşehir belediye başkanına seslenmek istiyorum. Eğer Sakarya Türkiye bazında bir şehre, marka haline getirmek istiyorsa, Adapazarı'nı öne alması lazım. Adapazarı'nı lokomotif kabul etmesi lazım. Adapazarı'nı dışardan yatırımcıyı çekecek,  hale getirilmesi lazım. Bu sosyal anlamda da böyle.”